29 de junho de 2010

O pudim de pão da Nordstrom!

Se você estiver com viagem programada para Miami, não deixe de dar uma passada no Cafe Bistro da loja de departamentos Nordstrom ( Aventura Mall: 19507 Biscayne Boulevard).


O carro chefe da casa e famoso pudim de pão é uma delícia dos deuses, só mesmo experimentando para saber. Consegui a receita (em inglês), para quem quiser se arriscar na cozinha!!


Segue receita para 12 pessoas! 

5 Tbsp. unsalted butter, melted 
4 cups heavy (whipping) cream 
2 cups milk 
1 cup sugar 
3 1/2 cups white chocolate morsels 
6 large whole eggs, plus 12 large egg yolks 
1 tsp. pure vanilla extract 
1 – 24” loaf of day-old French bread cut into 
1/2” thick slices 
Preheat oven to 325°. Brush a 9”x12”x2” baking pan 
with 2 Tbsp. melted butter. Line pan bottom with 
parchment paper. 

Combine cream, milk, and sugar in saucepan over 
medium heat, stirring until hot. Remove from heat and 
add chocolate morsels, stirring until melted. Set aside to 
cool slightly. 
Whisk together whole eggs, egg yolks and vanilla. 
Gradually drizzle the warm cream mixture into the eggs, 
whisking until smooth and well blended. (If mixture is 
too hot, eggs will curdle.) 
Lay half the bread slices in prepared pan. Pour half the 
cream mixture over bread and allow it to absorb the 
liquid. Layer the remaining bread on top and pour the 
remaining cream mixture over it. Press down the bread 
until it absorbs the liquid. Cover pan with foil. 
Bake for 1 hour. Uncover and continue baking until the 
liquid in center has evaporated and pudding is golden 
brown (about another 30 minutes). Transfer to wire 
rack, cool and cut into six 2x3” rectangles, then cut each 
rectangle into a triangle, wrap and refrigerate. 

Raspberry Sauce 
1/2 cup water 
1/2 cup sugar 
2 tsp. grated orange zest 
2 cups fresh or frozen raspberries 
Combine water, sugar and orange zest over medium 
heat until thick and syrupy. Add raspberries, reduce 
heat to low and cook until fruit falls apart. Let cool 
and force the sauce through a sieve to remove the 
seeds. Set aside. 

White Chocolate Sauce 
1/2 cup heavy (whipping) cream 
1 cup white chocolate morsels 
Warm cream until hot, remove and add the chocolate 
morsels. Stir until melted and smooth. 

To assemble: Preheat oven to 350°. Butter a rimmed 
baking sheet and place the triangles of pudding onto 
it, brushing each piece with butter. Bake until browned, 
about 12 minutes. 

To serve: Stand hot pudding triangle on its side. Run 
a strip of White Chocolate Sauce across the plate, 
including over the top of pudding. Pool some raspberry 
sauce at opposite edges of the plate. Garnish with 
raspberries and ribbons of white chocolate cut from the 
chunk with a vegetable peeler. 

4 comentários:

Claudia disse...

PATSYMOURA,
DESDE QUE CHEGAMOS, SONHEI COM AQUELE PUDIM, QUE DELICIA! AQUELE DIA ACHEI QUE ERA GLUTONA QUANDO PEDI SOBREMESA TÃO ANTIGA E FORA DE MODA. E PIOR QUANDO TODAS FIZERAM CARA FEIA PARA O PEDIDO, PENSEI : « Sou mesmo fã de bolos ! » FOI UM ALÍVIO VOCÊS TEREM GOSTADO. DEI A DICA PARA VIRGINIA, ELA TAMBÉM VIVEU A CENA DA CARA DE ESPANTO DOS COMPANHEIROS DE MESA E, O FINAL FOI O MESMO…TODOS AMARAM.
PENA VIVIANE TER PERDIDO ESTA. ONTEM FIZ O PUDIM AQUI E FOI DELEITE TOTAL. BOAS LEMBRANÇAS DE VELHAS RECEITAS !!!

Anônimo disse...

otima pedida para o natal

Anônimo disse...

itt tech pharmacy schools http://exclusiverx.com/products/atarax.htm Soireegem 3556932 bartell pharmacy

Anônimo disse...

Como libertar xrumer 7.0.10 Elite?
Envie-me por favor URL!!!
É o melhor programa para massa postagem em fóruns ! XRumer pode quebrar a maioria dos tipos de captchas !